keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Metsässä


'
Aamu metsässä
 
Aamulla lähdin metsään keräämään jäkäliä askarteluun, tuli vaan sellainen vastustamaton halu tehdä jotakin käsillään. Nappasin korini, (lampaat näköjään olivat nakertaneet siitä reunat) ja keräsin sen täyteen kosteaa, kaunista jäkälää. Siinä ne nyt kuivuvat lämpimän hellan päällä. Täytyy alkaa kaivella aitan perukoita, missä mahtaa olla rautalangat, kanaverkot sun muut tarvikkeet.


Tapasin metsässä pikkuisen tontun. Ja vaikka olin päättänyt, etten tuo tupaan vielä mitään punaista ja jouluista, niin kukapa voisi vastustaa tätä pientä vekkulia. Jäkälistä pienokainen sai pehmoisen pieluksen ja siihen se heti käpertyi tyytyväisenä.

 
 
Jäkäläpallon tein sanomalehtipaperista pyöritetyn palleron päälle. Kuumaliimaa ja jäkälänippuja ja lopuksi rautalankaa ympäri muutama kierros. Pistelin palloon vielä koristeneuloja, samalla se kiinnitti jäkälän paremmin kiinni. Ja eikun roikkumaan ulos. Raahasin löytöjä aitasta, täytyy joku päivä tehdä niistä jotakin hurmaavaa...

 

7 kommenttia:

 1. Onpa söpö pieni tonttu! Tuollaista ei tosiaan pysty vastustamaan:) Kaunis on jäkäläpallokin. Metsän antimista saa kivoja koristeita, kun vaan on mielikuvitusta ja sorminäppäryyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! minäkin ihastuin siihen heti. Nyt pitäisikin kerätä metsästä tarpeita, ennenkuin lumi todella tulee:)

   Poista
 2. Suloinen tonttu! Aivan ihana jäkäläpallo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Taidan tehdä jäkäläpalloja vielä lisää, jäkälää jäi koriin ja metsästä saa vielä, jos niikseen tulee.

   Poista
 3. Veikeä tonttu! Parvekkeelle voisi hakeakin vähän sammalta ja jäkälää ja tehdä talveksi asetelman...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hae ihmeessä! Asetelmaa mikä on tehty mertsän antimista on niin helppo muokata, eikä luonnonmateriaaleihin koskaan kyllästy.

   Poista
 4. Kerrassaan söpöjä kädentöitä ja tyytyväisen näköinen tonttu-ukko :)

  VastaaPoista

Kommentteja on NIIN nautinnollista lukea, jätä ihmeessä omasi!