tiistai 23. lokakuuta 2012
Tänään sain innostuksenpuuskan kun aurinko näyttäytyi iltapäivällä ja päätin kääntää kompostin ympäri. Vitsi, miten kuohkeaa se maa-aines oli. Viime vuonna laittamani hevosenlanta-olki kakkarat oli maatuneet lähes näkymättömiin ja en kyllä valehtele jos sanon, että komposti kuhisi mehukkaita matoja. jokaisella lapion käännöksellä saalis oli kaksi-kolme luikeroa. Ja kanat oli tietysti mukana valppaina makupaloja vaanimassa. Ensi kesänä minulla on valtava kasa kuohkeaa multaa:)

13 kommenttia:

 1. Madot ovat hyvä merkki ja miten oivaa multaa sulla tosiaan onkin tulossa siellä ensi vuodeksi :)

  VastaaPoista
 2. Kompostimulta on parasta kasvualustaa. Nyt vielä kun kanojen tuottama lanta tulee kompostin kautta käyttöön, niin eipä tarvitse paljon muita lannoitteita.
  Harmi kun meillä sataa niin paljon, ettei kanat pääse ulos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläki on ropissut aina auringon lomassa, hassua miten mielellään kukko silti johdattaa laumansa ulkoilmaan. Nyt alkoi sisäkausi, tänään meille tuli TALVI!

   Poista
 3. Muhevaa multaa on tulossa, kun madot ovat asialla! Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. AAh, että sitä voikin innostua näin paljon MULLASTA... Mutta kun ensi kesänä saa laittaa itse "tehdyn" mullan kukille niin voiko ihanampaa enää olla? Hyvää Viikonloppua!

   Poista
 4. Heissan,tulin jostain sattumalta tänne ja huomasin,jotta maaseutu aiheinen,ah tykkään itekkii kuvata luontoa ja eläimistöä eritoten.Tulen uudelleen tänne :)..Kompostimulta on parasta kukille ja madot mylläävät sen kuohkeaks,madot on oivia maanmuokkaajia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi TERVETULOA lukijaksi:D Maalla nyt vuoden asuneena voin sanoa että kyllä kannatti muuttaa! Olo on niin rauhallista täällä ( tosin nyt minulla on välivuosi työstä, niin nautin sitäkin suuremmin) Puutarhakirjat odottaa lämpimässä tuvassa, niitä täytyy nyt tyytyä lukemaan ja haaveilemaan ensi keväästä ja kesästä!

   Poista
  2. Tansku, käy blogissani. Siellä on sinulle tunnustus.

   Poista
 5. Minäkin käänsin viikko sitten mökillä kompostin ja olin tosi iloinen siitä, että se oli tänä vuonna toiminut hyvin ja matoja oli paljon. Ihanaa, kun saa jätteet hyötykäyttöön. Blogissani on sinulle tunnustus :)!

  VastaaPoista
 6. Suurkiitos, tämä ilahduttaa kummasti ja piristää pilvisen päivän!

  VastaaPoista
 7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kommentteja on NIIN nautinnollista lukea, jätä ihmeessä omasi!