lauantai 22. joulukuuta 2012

Voi tätä tohinaa


Miksi, voi MIKSI pitää touhottaa? Tämä joulu on vaan sellainen juhla, ettei sitä osaa olla valmistelematta ja höösäämättä. Ulkona paukkuu pakkanen, joten kuumat joulutortut olisi paikallaan. Niitä sitten  miehen kanssa syödään kilpaa, ei ne enää seuraavana päivänä maistu miltään. Glögi ulkolenkin jälkeen, hmm... maistuu kyllä. Pipareita, kuivakakkuja, kyllä niitä olla pitää, onhan joulu.
Ja kohta taas keitellään pannukahvia ja maistellaan kakkusia.
 Komerot pursuavat tavaraa, pitäähän nekin järjestellä, onhan suuri juhla kohta edessä. Saunan pesua odottaa uusi saunapesin ja puhdistusaine, siivoaisikohan saunan nyt vai pitäisikö se sittenkin pestä vasta juuri ennen joulusaunomista. Komeroita putsaillessa löytyy kaljamaltaita, ai niin, joululeipääkin piti tehdä. Ei hemmetti, se taitaa jäädä. Aitoista putkahtelee toinen toistaan jouluisampia ja muistoja tuovia koristeita, ja niistä pitäisi sitten valita vain jotakin, kaikki ei missään nimessä mahdu pikkuruiseen mökkiimme. Jäälyhdyt odottavat pakkasessa kumoamista, kohta...
Ollaankohan me joulusta hurahtaneet kuitenkaan ihan järkeviä kaikessa tässä touhotuksessamme? Mutta kuitenkin, se Joulutunnelma syntyy parhaiten kaikesta tästä tohinasta, se ikäänkuin kuuluu asiaan.
 Kun Jouluaatto viimein koittaa, on niin ihana herätä puhtaaseen, jouluiseen kotiin. Sähkökyntteliköt loistaa, kinkun tuoksu tuntuu vielä hivenen. Joulukukat avautuvat tuoksuen. Kaikki on valmiina. Aattona ei enää höösätä, siitä alkaa meidän joulunvietto ja sitä kestääkin monta pitkää, laiskaa päivää.
Hyviä kirjoja, suklaata, paljon suklaata. Jouluista musiikkia ja kynttilöitä.  Pehmoiset oloasut. Punaviiniä. Kissat. Koira. Ihania kavereita kumpaankin kainaloon. Ja tietysti ne omat läheiset ihmiset tärkeimpinä. Hyvää joulua!

10 kommenttia:

 1. Ihanalta kuulosta nuo teidän rennot joulunviettosuunnitelmat! Hyvää Joulua sinulle Päivi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, ihanaa joulunaikaa ja Räiskyvää Uutta-vuota!

   Poista
 2. Sellaistahan se tuppaa olemaan;mieli täynnä suunnitelmia joita ei edes ehkä ole tarkoitus kaikkia toteuttakkaan,mutta loppujenlopuksi tärkeintä on se,että saa viettää joulun oman perheen kanssa;ilman isompia murheita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on ja joulun jälkeen esiin putkahtelee kaikenlaista pientä, mitä "piti" vielä tehdä. Mutta totta on tuo mitä sanot lopuksi! Oikein hyvää joulun jälkeistäkin aikaa ja mukavaa uuttavuotta:D'

   Poista
 3. Kyllä joulun alla pitää vähän hurahdella!
  Eihän se joulu sitten muuten tunnu niin ihanan löllöltä!

  Hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ehkä se lötköily maistuukin niin mukavalta kaiken tohinan jälkeen. Luin kommenttejasi googlen puolelta, käyn vaan siellä niin harvoin,tästä tulee nopeammin aina luettua kommentit. Hyvää joulun jälkeistäkin aikaa meille "RUUSUSILLE"

   Poista
 4. Nyt alkaa rauhoittua.
  Joulu-terveiset teille ja teidän kanoille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viljo ja kanat lähettää myös kotkottavat joulutoivotukset sinne teidän kanalaan!
   Oiukein hyvää joulua myös teille immeisille;)

   Poista
 5. Rauhallista ja loikoisaa joulua!

  Lepoa, herkkuja ja yhdessäoloa, niistä on joulumieli tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin!!! Nimenomaan noista aineksista paras joulu syntyy!

   Poista

Kommentteja on NIIN nautinnollista lukea, jätä ihmeessä omasi!