perjantai 7. joulukuuta 2012

Hiirenmetsästystä

Sydämentykytystä ja suuria tunteita. Pelon kiljahduksia ja säikähtynyttä naurua. Kissoja ja kättä pidempää. Se on HIIRENMETSÄSTYSTÄ!Naputtelin tietokonettani keskittyneenä ja kuulin selkäni takaa pientä rapinaa. Jatkoin kirjoittamista ja rapina kasvoi. "Kumpi kissoista se siellä rapistelee pahvilaatikolla", lepertelin ja käännyin lopulta kurkistamaan olkapääni yli. HIIRI!!!
 Siimahäntä vaan vilahti, kun se kipitti saunapadan alle, sieltä takaisin, sen jalat suti tyhjää, se pelästyi yhtä paljon kuin minä. En olekaan niin maalainen kuin olen luullut. Olenhan näitä otuksia nähnyt joskus ulkorakennuksessa tai pihalla, mutta kun se tässä vilisti sisässä, ei paljon puuttunut, että olisin noussut tuolin päälle kuin sketseissä. Muistin kameran, kuva on napattava, mutta kun hiiri juoksi minua kohti, juoksin kamera kaulassa heilahdellen karkuun. Ja mies nauroi! Ja minä huusin!
Hiiri oli niin vikkelä, ettei mies meinannut saada sitä kiinni. ei kun kissa apuihin, että se säikäyttäisi hiiren toiseen suuntaan. Toisin kävi. Hiiri säikäytti kissan niin että se loikkasi lankakoriin, tuijotti sieltä silmät lautasina, eikä tullut korista koko iltana. Toinen kissa kehiin, sama juttu. Kissa tuijotti hiirtä hetken, kääntyi ja syöksyi suoraa päätä sängylle. Sieltä se epäluuloisena muljautteli sinisiä silmiään loukkaantuneen näköisenä. Lopulta saatiin hiiri hoideltua. Lue: Mies sai.
 Tutkittiin mistä se oli sisälle tullut, seinässä oli pikkuinen reikä kulkuaukkona rakenteisiin ja sieltä ulos. Laitettiin kaksi lossaa varmuuden vuoksi, mutta nyt on ollut ihan hiljaista. Ehkä loput hiiriperheestä mietti, ettei jää näin hulluun taloon asumaan. Vaikka tosin tämän perheen kissojen kanssa voisi vaikka ystävystyä...

 
 
 

6 kommenttia:

 1. Hehheh! No onhan sinulla kissoja! He ovat saaneet vähän helpompaa apajaa kuin hiiret! Meidän vanhat kissat käyttäytyivät VANHOINA samalla lailla. Kerran Eemeli-kissa sai turpiinkin hiireltä, joka joutui ahdetuksi nurkkaan. Se hakkasi kissan kuonoa etutassuilla. Oli se vaan sellainen näky, että tempasin kissan ja annoin hiiren mennä. Urhea se oli niin!
  Mutta ihania ovat sinun kissasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi, hyvä kuulla tuo, ettei nämä ole ainoita. Onhan Ruikullakin ikää jo 15 vuotta, Mutta teillä hiiri-kissa matsi on varmaan ollut näky! Hyvää viikonloppua:D

   Poista
 2. Meille tuli aikanaan Sipooseen hiiri taloon. Laitettiin ämpärin pohjalla juustopala ja ämpärin reunalle laudanpätkä, jota pitkin kiivetä. Hiiri kiipesi herkun perään ja hyppäsi ämpärin pohjalle. Ei päässyt ämpäristä pois. Kannettiin hiiri ämpärissä pitkälle metsään. Ei tullut takaisin, eikä minun tarvinnut itkeä kauniin metsähiiren kohtaloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä tapa sopisi minullekin parhaiten. Lämpöähän se hiirikin vaan hakee :) Hyvää joulunaikaa!

   Poista
 3. Voi kissaparkojen säikähdystä,toivottavasti ovat traumasta jo selvinneet :D
  Kyllä minäkin varmasti menisin pitkin seiniä täällä,jos hiiren näkisin. Ihan niinkuin se nyt pystyisi meikäläistä jollain tavoin vahingoittamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minuakin NYT naurattaa. Ja se oli kaiken lisäksi pikkuinen metsähiiri;)

   Poista

Kommentteja on NIIN nautinnollista lukea, jätä ihmeessä omasi!