perjantai 16. marraskuuta 2012

Munat ja Kanat


Ihania maalaismunia riittää. Kuudesta kotkottajasta kolme aloitti muninnan heti samana iltana, kun ne tulivat taloon. Nyt näillä molmella on sulkasato, ne näyttävät melko säälittäviltä harvoissa höyhenissään. Mutta toiset kolme kananuorikkoa, jatkavat munintaa. Ne pörhistelevät komeina paksuissa höyhenmekoissaan, ja ovat päässeet viimeinkin Viljon suosioon. On niin mukavaa, kun lämpötilat täällä ovat lähennelleet jopa kahdeksaa lämpöastetta ja olen voinut päästää kanat vieläkin jalottelemaan ulos. Selittäisikö tämä muninnan runsauden?

 
Aitaus on reilunkokoinen, mutta siitä huolimatta meidän räpistelijät haluavat isommille "matomaille".

 
Viljo kilpailee väreissä syksyn punaisten lehtien kanssa.

 
Kohmeista maata joutuu nokkimaan vähän tarmokkaammin.


Kanat on niin mainioita. Tarkasti ne tutkivat sahanpuruja turpeen joukossa. Kun heittelin sekaan kauraa, siitä vasta kotkotus syntyi.


Mutta niin se vaan on, syksy on saapunut ja talven tuloon täytyy alkaa varautua. Kanoille se tietää tiiviimpää yhteiseloa, mutta jos se tuleva kevät maistuisi sitten sitäkin makeammalle...

12 kommenttia:

 1. Siis tuo Viljo näyttää niin komealta! Passaa sitä Viljoa kanojen liehitellä!

  VastaaPoista
 2. Kyllä on niin komea Viljo-kukko ja kauniit kanaset siinä haaremina ympärillä. Olosuhteet ja puitteet kunnossa,joten mikäpäs siinä on munilla palkita hoitajia :)

  VastaaPoista
 3. Noi omien kanojen munat maistuvat varmaan paremmille kuin kaupasta ostetut, luulen mä. Ainaskin itsekasvatetut tomaatit ja kurkut maistuvat 1000 kertaa paremmilta kuin kaupasta hankitut. ;)

  VastaaPoista
 4. Ai kun kuulostaa hyvältä!! Olen nimittäin aarrekarttaani vuosi pari sitten laittanut 'Kanalan'. Saisi ruusut hyvää kanankakkaa ja minä hyvää ruusukakkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan lämpimästi! Niinpaljon hauskaa seurattavaa nämä tarjoavat sen ihanan lannoitteen lisäksi.

   Poista
 5. Tuosta tulee ihan lapsuus mieleen kun naapurissa oli kanoja. Niistä itsekin haaveilen ja ehkäpä joku päivä.. Mitenkähän menisi meidän paimenkoiran kanssa kanojen pito..öö

  Hyvässä hoidossa kelpaa munia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne pärjäisi keskenään, minä pelkäsin eniten yhdistelmää kukko ja kissat, mutta ne on tullut oikein hyvin juttuun!

   Poista
 6. Mainioita ja ihastuttavia kuvia.
  Mekin päästimme tänään kanat ulos ja voi sitä kuopsutusta ja kotkotusta. Pienetkin saivat ensikosketuksensa oikeaan luontoon. Se oli hienoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma on varmasti ollut niistä valtava ja pelottava, mutta isot edellä ja pikkaraiset perässä, kohta ne menee kuin vanhat tekijät kohti uutta! Minä ajattelin, että ensi keväänä annan kanojen hautoa, olisi se hienoa kokea tuokin!

   Poista

Kommentteja on NIIN nautinnollista lukea, jätä ihmeessä omasi!