tiistai 25. kesäkuuta 2013

Kesän nautintoja


Yksi kesän suurimmista nautinnoista lienee metsämansikoista tehty mansikkamaito. Vai olisiko se kuitenkin paljon kermaa ja suklaata sisältävä mansikkakakku? 
Vai ihan vaan puutarhassa kiertely ja kukkien tuoksutteleminen. Kaikki minulle rakkaita asioita.


Punaiset liljat kukkivat suurempien perennojen siimeksessä. Laulussa sanotaan, että harmaa on hyvä väri, mutta kyllä se minusta se hyvä väri on punainen!


Tosin se punainen ei kaikkialle sovi. "Lemmenpolun" päässä aukeaa meillä viileämpien ja rauhallisempien värien puutarha. Talon veranta jää mukavasti näiden värien syliin.


Jalolupiinin valkeat kukkatertut kurkottelevat korkeuksiin. Suunnitelmissa on istuttaa puutarhan takaosaan aidanne valkoisista syreeneistä. Vai laittaisiko pikkuisen vaaleanpunaista mukaan...?


Salvia on kaunis reunakasvi pystyn ja tuuhean kasvutapansa vuoksi. Ja väreissäkin löytyy, yläpihalla olen reunustanut penkin vaaleanpunaisella salvialla.


Vain yksi sininen Ukonkello oli eksynyt valkoisten joukkoon. Joten kuvattava tämä rohkea yksilö oli.

Puutarhanhoito on ihanaa ja terapeuttista. Aikaisin aamulla, kun kaste kimaltelee vielä nurmella, tuoksu on mahtava. Voisin vain kierrellä ja nauttia kukkien väreistä ja lehtien muodoista. Mutta sitten katse osuu penkissä pilkottaviin, sinne kuulumattomiin rikkoihin ja itsestään levinneihin kukkasiin. Ne on kitkettävä, mutta huomenna- Ehkä. 
Mikä kiire tässä nyt on, minullahan on aikaa koko elämä.

2 kommenttia:

  1. Minä liputan valkoisen syreenin puolesta. Ihania värejä puutarhassasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valkoinen syreeni on ihan yksi parhaista! Ja ihastuin tosissaan valkoiseen Jasmikkeeseen ja sen tuoksuun!

      Poista

Kommentteja on NIIN nautinnollista lukea, jätä ihmeessä omasi!