maanantai 3. kesäkuuta 2013

Ihana kuuma kesä


Nyt ei ainakaan kukaan voi sanoa, ettei olisi tarpeeksi lämmintä. Meillä mittari on kivunnut jo kolmenkymmenasteen yli. Päivät menee hitain liikkein, olen nyppäissyt muutamia rikkaruohoja kukkapenkeistä ja sitten jo siirtänyt tuolia varjoon.
Tytön koira Taco on ollut meillä kesähoidossa nyt muutaman päivän ja Tuisku on niin innoissaan kaverista, ettei toinen meinaa saada hetken rauhaa. Tämä on harvinainen kuva siinä mielessä, että koirat eivät ole pinossa ja päällekkäin!


Mutta jos meillä onkin kuuma, ajatelkaapas lampaita. Niitä kun ei voi edes suihkuttaa märiksi niin kuin koiria, lammashan inhoaa vettä. Siellä ne laitumella viettääkin suurimman osan päivästä makaillen heinien joukossa ja vasta illemmalla ne lähtevät liikkeelle. Taco käy säännöllisesti niitä moikkaamasa, syö heinää niiden seurana ja varmaan määkisi jos pystyisi.


Ruikkukin ottaa nyt rennosti, hiirijahdit saa jäädä viileämmille ilmoille. Toinen kissa, Napoleon eli Napsu viettää kuumimmat tunnit saunan lauteilla ( lämmittämättömän ) tietty.


Kesä on nyt edellä. Lupiinit kukkii täysillä, takana lumipalloheisi ja kun katsoin eilen ruusupensaita, yllätyksekseni näin että ne oli täynnä pikkuruisia ruusunnuppuja. Ja normaalisti`juhannusmorsian` kukkii viikon päästä juhannuksesta. Kukinta on runsasta, mutta valitettavasti se on myös ohi todella nopeasti näissä säissä.


Kasstelukannu on koko ajan valmiudessa. Hommasin sihkuletkuun viimeinkin pistooliosan, jossa on monia eri säätimiä veden voimakkuuden ja suihkun säätelyyn. Ja lisäksi sadettaja on saanut suihkuttaa kokopäiväisesti vettä kukkien kuin myös lintujen iloksi.


Perhosia on bongattu tänä kesänä todella monia lajeja. Tämä kaunotar istuskeli sireeninkukka-aterialla eilen. Liekö sekin huumantunut auringon lämmöstä niin paljon, että olisin voinut ottaa sen vaikka käteen. Nautitaan näistä unohtumattomista hetkistä, helteestä huolimatta tai niiden vuoksi. Miten kukakin ajattelee;)

8 kommenttia:

 1. Kyllä minä ainakin nautiskelen täysillä lämpimistä keleistä.Viime kesänä niistä ei juurikaan ollut tietoa.
  Ainoa asia mikä harmittaa on hyttysten määrä;niitä on pilvin pimein ja ovat todella ärhäkkäitä käymään päälle Offista huolimatta.

  Onpas koiruli kasvanut jo isoksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu nuo itikat. Meillä on niitä normaalisti ihan hurjasti, mutta nyt taitaa olla niin kuumaa, että ne häipyvät kauas pihalta metsän siimeksiin. Onneksi;)

   Tuisku on kasvanut ihan hurjaa vauhtia, se alkaa olla ihan aikuisen koiran näköinen jo. Ollaan käyty pentukoulussa oppeja hakemassa, ihana on huomata miten nopeasti se uusia asioita oppii.
   Mukavaa kesän jatkoa sinulle!

   Poista
 2. ♥ oi,miten kaunista! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät ja kesä, kauneimmat ja ihanimmat vuodenajat!

   Poista
 3. Ihana tuo koiran ja lampaan yhteys. Puutarha kukoistaa nyt lämpimän jouduttaessa kaikkea kasvamaan. Ja ritariperhonen, se ei ole suostunut minulle keimailemaan. ohi ajaa ja kovaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän koiran lampaat hyväksyivät lähes heti.
   Lämpimät säät saa kaiken kukkimaan niin runsaana ja nopeasti, että sitä miettii, jääkö mitään enää loppukesälle;)
   Ritariperhonen on nyt vieraillut meillä kahtena kesänä säännöllisesti, ehkäpä se lehahtaa vielä teidänkin iloksenne!

   Poista
 4. Antakaa tulla muutama tipu, ne ovat niin ihkuja ja oppivat vaikka mitä, jos vähän pelaa niiden kanssa. Meillä on Pikulla kaksi kappaletta kahden ja puolen viikon ikäisiä ja Täplä hautoo yhtä munaa, se syntyy parin viikon kuluttua. Munintahan siinä vähän kärsii, mutta se ei haittaa.

  VastaaPoista
 5. Tämän näytän miehelle!

  VastaaPoista

Kommentteja on NIIN nautinnollista lukea, jätä ihmeessä omasi!