maanantai 27. toukokuuta 2013

Kevään hurmaa


Nyt se on tullut, ihana, ihana kevät. Tai oikeastaan tätä voisi sanoa jo kesäksi. Lämpötilat kipuaa päivittäin jo yli kahdenkymmenen asteen. Tulppaanit, helmililjat ja hedelmäpuiden kukat on täydessä loistossaan. Mehiläiset on kömpineet talvitokkuraisina pesistään ja ne surisevat onnellisina kukkameressä. Virittelimme riippukiikun kahden omenapuun väliin. Mikäs siinä on köllötellessä ja katsellessa luonnon kauneutta.

 
 Keväiset Palloesikot yllättävät joka vuosi uusilla väreillään. Ensi keväänä aion jakaa kaikki esikkotuppaat pieniin osiin ja näin lisätä rakastamiani kukkasia.
 
 
Vuosikymmenen ajan olen suosinut hempeitä värejä, hennon sinistä, herkkää vaaleanpunaista ja puhtaan valkeaa. Nyt kaipaan kaikkia väripaletin loistavia värejä. Punaista, keltaista, lilaa. Annetaan värien loistaa!
 
 

Tulppaanien ja Thalia-Narsissien hehkua. Ensi syksynä aion istuttaa paljon kirkkaanpunaisia tulppaaneja lisää. Punainen on puhtaan ilon väri.


 
Miehen mittaiseksi kasvanutta Lumipalloheisiä, Ritarinkannusta, lupiinia ja Tuoksumataramattoa. Laattakäytävä on  nimeltään "Lemmenpolku". Nimensä se sai puolivahingossa, kun uusi naapurimme tuli tutustumaan meihin, katseli keväistä pergolaa polkuineen ja kysyi että onko tuo nyt se kuuluisa lemmenpolku, jota kulkiessaan lempi kasvaa ja vahvistuu. Sanoi vielä, että pitäisi vaimon kanssa sitä koettaa kulkea.
Toivotaan, että taika tepsii lemmenpolullamme;) 
 
 
 
Tässä laatikossa kasvaa Ananas-Timjamia ja Sitruuna-Oreganoa. Nyt vaan uusia reseptejä kehittelemään!
 
 
Paikallisillä Puutarhapäivillä oli ihanien kesäkukkien ja maukkaiden munkkikahvien lisäksi tarjolla mitä upeimpia rautalankaverkko-laatikoita. Jokainen kävijä sai yhden ilmaiseksi ja lisää sai ostaa tosi edullisella viiden euron hinnalla. Minulle näistä laatikoista tuli kätevä hyllykkö taimille ja puutarhavälineille. Terveisiä Kodin Kukille!
 
Auringonsäteitä ja virkistäviä vesipisaroita kaikille!

4 kommenttia:

 1. Ihania keväisiä kuvia, kylläpä teillä onkin kaunista! Lemmenpolkukin on vallan puoleensavetävä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Taasen laitoin kommenttini vahingossa kahteen kertaan;)

   Poista
 2. Kiitos:)
  Pergola polun yllä on kuorituista rangoista tehty ja se harmaantuu vuosi vuodelta. Ehkäpä joskus se peittyy kokonaan köynnöksiin ja kukkasiin;)

  VastaaPoista

Kommentteja on NIIN nautinnollista lukea, jätä ihmeessä omasi!