keskiviikko 22. elokuuta 2012

Kanat laajentaa reviiriään

 

Eläköön onnelliset kanat! En tiedä, onko totta vaiko kuvitelmaa, mutta onnellisten kanojen munat maistuu paremmalta kuin mitkään tähänastiset syömäni... Keltuainen on niin keltainen kuin olla voi. Kuudesta kanastamme munii nyt kolme, ja se riittää kyllä pitämään meidät kananmunissa.
Olen nyt laskenut Viljon ja kanat aina iltapäivällä pois aitauksestaan, ja ne laajentavat reviiriään koko ajan. Nyt ne mylläävät intoa täynnä jo pihan perimmäisessäkin kukkapenkissä ja ovatpa ne kerenneet metsikköönkin tutkimusmatkojaan tekemään. Haukka kierteli eilen melko kauan pihamme yllä, ja Viljo-Kukko veikin kiireesti haareminsa turvallisimmille paikoille.
Voiko kukko ja kanat oppia kerjäämään? KYLLÄ! Olemme kahvitelleet iltaisin ulkona ja tipuset ovat keksineet miten mukavaa on tulla viereen pullanpaloja kyttäämään. Päät kallistelevat puolelta toiselle, nokat aukenevat odottavasti. Ja onhan sitä sitten tullut annettua näille söpöläisille herkkuja. Nyt näyttää vain, että ne tulevat koko ajan rohkeammiksi ja ehkä myös vaativimmiksi. Eilen kukko meinasi tulla syliin saakka ja ajattelin että täytyy siirtää ruokinta takaisin niiden omille nurkille. Eipä silti, mukavia nämä ovat, mutta vieraat voisivat kavahtaa olkapäälle lennähtävää kaveria:)

 
Tämä kana ei kerjää!                                                

 
 
Toisin kuin tämä söpöläinen!

4 kommenttia:

 1. Oi, mikä kaunis kanaperhe! Kateeksi käy. Onneksi saan ostaa perunakauppiaalta yhtä onnellisten kanojen munia. On niissä vaan eroa kaupasta saataviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen vielä ihan kanahulluuden vallassa:) Hyvä, siispä en ole vain kuvitellut munien paremmuutta...

   Poista
 2. Heh ja täällä yhtä kanahullu. Aivan ihania kanasia ja kuten sanoit, ne veijarit osaavat kaikenlaista, jos viitsii seurustella. Meidän täytyi laittaa kevyt aita ja panna tontti kahtia. Mokomat alkoivat asua aivan kuistilla, nyt ne asustavat kasvihuoneessa :-D Pari-kolme kanaa meillekin mahtuis, mutta silloin ei ollut enempää myynnissä, mistä kanat ostimme. Ihana nähdä, kun saavat olla vapaana.
  Vien osoitteen, että saan seurata kanojenne touhuja, saanhan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta!!! Kyllä se niinn on, että silmiin tarttuu se mitä haluaa nähdä:) Minä seurailen myös mitä sinne kuuluu...

   Poista

Kommentteja on NIIN nautinnollista lukea, jätä ihmeessä omasi!