torstai 30. elokuuta 2012

Elämän raitakudos

 
Elämää on menesti verrattu räsymattoon. Tummia raitoja suruihin ja matkan varrella tulleisiin kolhuihin, punaisia iloon ja rakkauteen, keltaisia raitoja onnellisiin ja valoisiin päiviin, sinisiä tasapainoseen olotilaan ja vihreää hedelmällisyyteen ja kaikkiin uusiin eteen tuleviin asioihin.

Tämä matto sisältää taatusti kaikkea tuota ja enemmänkin. Mattoon sisältyy hauska tarina. Se oli pingotettuna kangaspuissa, vanhassa kunnostetussa tuulimyllyssä ja valmistui kude kuteelta ja rivi riviltä. Sen tekoon osallistui kaikki halukkaat myllyssä kävijät. Yhden kesän aikan se sai värikkään ulkonäkönsä lisäksi monen kymmenen ihmisen energian. Ja varmasti myös luovutti vastavuoroisesti hyvää energiaa sitä tarvitseville.
Minä kävin kutomassa siihen kirkkaan punaisen raidan. Ilon kanssa. Ja rakkauden.4 kommenttia:

 1. Niinhän se elämä tuntuu olevan melkomoista värien ja tunteiden kirjoa,niinkuin tuossa räsymatossakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on. Ja joskus saisi niin kauniin värikkään maton. Ja taas kun ajattelee niitä huonoja päiviä. Edistyisiköhän kudos ollenkaan?

   Poista
 2. Monenlaisin ajatuksin on mattoa kudottu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä siinä piilee se tekemisen juju. Saa ajatella omia ajatuksiaan, ihan vaan itsekseen ja samalla matto kasvaa ja elää. Ja nimenomaan tälläinen perinteinen räsymatto, ilman kuvioita ja mutkia:)

   Poista

Kommentteja on NIIN nautinnollista lukea, jätä ihmeessä omasi!